Logo - Pannonia organica

Logo - EU Projekat PANNONIA ORGANICA
finansira Evropska Unija kroz
program prekogranične saradnje
Hrvatska-Srbija

IPA Program prekogranične saradnje Hrvatska-Srbija

Zelena mreža Vojvodine

Općina Bilje

31. 03. 2014.

PANNONIA ORGANICA – Multifunkcionalna poljoprivreda


U Novom Sadu u prostorijama Nezavisnog društva novinara Vojvodine održano je predavanje u okviru projekta Panonnia Organica iz prekograničnog programa Hrvatska-Srbija. Predavanje sa temom „Specifičnosti organskog semenarstva i genetički resursi" (modul „Multifunkcionalna poljoprivreda") održao je dr Vladan Ugrenović .

Predavanje se baziralo na značaju organske poljoprivrede u očuvanju genetičkih resursa. Na živoj diskusiji dati su odgovori na česta pitanja: na koji način je najbolje čuvati semena u okviru gazdinstava, kako seme iz sopstvene proizvodnje prevesti u organsku proizvodnju, kako sačuvati domaće sorte, kako se pripremiti i koje korake preduzeti za započinjanje organske proizvodnje. Dati su saveti i primeri iz prakse organske poljoprivrede. Diskusiju su vodili stručnjaci prof.emeritus dr Branka Lazić i dr Vladan Ugrenović, a prisutni su bili organski proizvođači iz okoline Novog Sada, budući organski proizvođači, studenti poljoprivrednog fakulteta, predstavnici medija kao i predstavnici partnerskih organizacija iz Hrvatske koji su doveli organske proizvođače iz Osiječko-baranjske Županije.
PANNONIA ORGANICA – Multifunkcionalna poljoprivreda
PANNONIA ORGANICA – Multifunkcionalna poljoprivreda
Organski kapaciteti u Bačkoj i Istočnoj Slavoniji
završna konferencija

Na prezentaciji projekta PANNONIA ORGANICA nalazi se pregled aktivnosti koje je Zelena mreža Vojvodine imala tokom 18 meseci izvođenja projekta.

Ovde možete preuzeti datoteku:

PANNONIA_ORGANICAPrezantacija_projekta.pdf (4113)

Ovde možete preuzeti datoteku:

Analiza_potencijala_organske_poljoprivrede_Backe.pdf (293)

O PROJEKTU

Cilj projekta je da unapredi organsku proizvodnju u istočnoj Slavoniji i Bačkoj, da doprinese prekogra­ničnoj saradnji u oblasti organske proizvodnje kao i da stvori zajedničko tržište za plasman ovih proizvo­da. Glavne aktivnosti projekta su vezane za identifikaciju i mapiranje svih učesnika u sektoru organske hrane, edukacijama o organskoj poljoprivredi u oba regiona i organizovanje dva Sajma organskih proizvođača.

Detaljnije


AKTIVNOSTI