Logo - Pannonia organica

Logo - EU Projekat PANNONIA ORGANICA
finansira Evropska Unija kroz
program prekogranične saradnje
Hrvatska-Srbija

IPA Program prekogranične saradnje Hrvatska-Srbija

Zelena mreža Vojvodine

Općina Bilje

05. 08. 2014.

ZELENI ČETVRTAK NA OSJEČKOJ TRŽNICI – 17. SRPNJA 2014.


„Kažem fino, mislim eko"

Koliko ste puta posegnuli za argumentom: jedi, to je zdravo, kada vam je dijete (no, nerijetko i odrasli) reklo – ali, nije fino? Često se upravo tako misli o tzv. zdravoj (eko) hrani, osobito kada znamo da ona ne sadrži sve one sastojke – boje, sladila, poboljšivače okusa i sl, za koje znamo da bi ih trebalo izbjegavati, ali su naša nepca tako neodoljivo naviknuta na njih. Članovi Ecorural Neta i njihovi suradnici odlučili su potaknuti vas na njegovanje drugačije navike, a to će učiniti na jedino prihvatljiv način: četvrtkom će vam ponuditi ugođaj prave male eko-kuhinje.

U projektu Pannonia Organica nabavljena je mala mobilna kuhinja koja će ekološkim proizvođačima pružiti priliku da dokažu kako baš iz eko-lonca dobivate ne samo najbolje, već i najukusnije. Čast da „upali" prvi vatru u našoj mobilnoj kuhinji dobila je Marica Završki proizvođačica eko-kupina, malina i aronije iz Darde. Kažu da su njezine palačinke s džemom od kupina najbolje; ne vjerujete li, provjerite na Zelenom četvrtku 17. srpnja od 9 do 12 na glavnoj osječkoj tržnici.

Zeleni četvrtak na osiječkoj tržnici - 2

Zeleni četvrtak na osiječkoj tržnici - 3

ZELENI ČETVRTAK  NA OSJEČKOJ  TRŽNICI – 17. SRPNJA 2014.
ZELENI ČETVRTAK  NA OSJEČKOJ  TRŽNICI – 17. SRPNJA 2014.
Organski kapaciteti u Bačkoj i Istočnoj Slavoniji
završna konferencija

Na prezentaciji projekta PANNONIA ORGANICA nalazi se pregled aktivnosti koje je Zelena mreža Vojvodine imala tokom 18 meseci izvođenja projekta.

Ovde možete preuzeti datoteku:

PANNONIA_ORGANICAPrezantacija_projekta.pdf (4113)

Ovde možete preuzeti datoteku:

Analiza_potencijala_organske_poljoprivrede_Backe.pdf (293)

O PROJEKTU

Cilj projekta je da unapredi organsku proizvodnju u istočnoj Slavoniji i Bačkoj, da doprinese prekogra­ničnoj saradnji u oblasti organske proizvodnje kao i da stvori zajedničko tržište za plasman ovih proizvo­da. Glavne aktivnosti projekta su vezane za identifikaciju i mapiranje svih učesnika u sektoru organske hrane, edukacijama o organskoj poljoprivredi u oba regiona i organizovanje dva Sajma organskih proizvođača.

Detaljnije


AKTIVNOSTI